torsdag 8 januari 2009

Debutalbumet

Jag kan avslöja att med största sannolikhet kommer skivan att heta "Obsolete Fashion". Varför den heter så får man fråga Nisse Jangen, jag har själv glömt orsaken men jag tror det var något med meningen med livet, konstaterade i en Vietnam-film, å nån excentrisk moster, eller,,,ja, jag har inte nån vidare koll helt enkelt.

Skivan kommer med största säkerhet bestå av 11 spår. Tanken på ett koncept dubbel-album som handlar om djur som debutalbum slog liksom inte riktigt igenom och sen är allt en fråga om budget och såna tråkiga saker.

När skivan kommer ut vet man aldrig riktigt säkert. Den första planen var faktiskt att utnyttja vår fantastiska replokal och spela in där, då skulle skivan ut innan sommaren 2008. Men efter en del tester med ett enormt mixerbord, trassliga kablar och problem mickar och ljudisolering, (rummet såg mer ut som ett beduinläger än en studio) så avbröts dessa försök.

Nästa plan var att spela in på sommaren, men ingen ville sitta inne i en studio då. Sånt hade vi gjort förr och då hade vi fått svettats som grisar. (studior får ju inte som bekant ha ventilationsfläktar)

Slutligen bestämdes att spela in sept/okt. Då skulle skivan vara klar i november, sades det. En del konflikter har nu fördröjt releasen. Skilda åsikter vid mixningen och planeringsproblem med producenterna gjorde så att planerna på att åtminstone släppa skivan innan jul lades ner. (startade därmed en mindre julklapps-panik hos mig)

En kort och dumdristig tid trodde vi på januari som release månad. Nu är vi klokare och har satt målet för släppet till mars 2009.
Det är nästan 10 månader senare än vad från början var planen, men skivan är faktiskt trots (eller kanske tack vare) förseningarna en riktigt bra platta med ett så starkt låtmaterial att vi själva har svårt att välja bara en singel! Ett mycket angenämt problem med andra ord!

Hörs!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar